Fler tips kring lampor och belysning

Man kan använda sig av lampor på många olika sätt. Tyvärr är det få som tar till vara på de effekter som lampor kan ge i våra hem. De används till största delen till att lysa upp våra rum, vilket naturligtvis är bra då det är deras primära uppgift, men glöms bort när det kommer till kreativitet och inredning på många plan. Man kan använda sig av lampor på flera vis och på så sätt få fram mängder med effekter i hus och hem.

i förra inlägget skrev vi om vikten av en bra kontorsbelysning. Ett klassiskt misstag när det kommer till lampor är att tänka att lamporna enbart ska belysa rummet så bra som möjligt. Det kanske inte låter helt fel tänker du, men faktum är att det på sätt och vis är dumt att tänka så. Om du enbart använder dig av en taklampa, i mitten av ett avlångt rum, så kommer känslan av rummet att bli fel. Lampan behöver nämligen inte sitta i mitten av rummet. Gör istället små avdelningar i rummet med hjälp av dina lampor. Sätt taklampan över soffbordet och använd dig av en matta under soffbordet för att skapa en trygg, mysig och hemtrevlig miljö runt soffan.

Taklampa från Lamp24.se

Taklampa från Lamp24.se

Problemet som många har är att tänka kreativt kring lampor och belysning. Lampor har helt olika syften. Därför behöver du ha flera ljuskällor i ett rum. En eller flera lampor som ger starkt och ljust sken i hela rummet kan vara smart att ha, vilket är skönt exempelvis när det är dags för städning. En annan lampa som ger ett svagt och varmt ljus som man kan ha på när man ska kolla på film eller läsa en bok är också skönt. En annan lampa som man använder när man äter middag är nödvändig, eftersom man inte vill ha ett starkt ljus men inte heller behöva leta efter maten på tallriken.

Glöm inte heller att lampor kan användas av rent estetiska skäl. Lampor går också att rikta mot objekt, så som tavlor, bokhyllor eller andra fina saker man vill att blicken ska dras åt. Låt kreativiteten flöda när du inreder med lampor i ditt hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *