Gummi är bra

Vad för slags mattor är egentligen bäst att ha i bilen, gummimattor eller tygmattor? Detta är en debatt som funnits länge och åsikterna drar isär. En del föredrar tygmattor på grund av dess positiva egenskaper medan andra helt klart väljer gummimattor eftersom de anser att gummimattor har de egenskaper som fungerar bäst i en bil. Vi tänkte att vi skulle reda ut detta nu, vad är egentligen bäst?

Gummimattor stöter ifrån sig vatten. Detta betyder att det kommer samlas vatten ovanpå dina gummimattor i bilen. Detta kan naturligtvis vara väldigt jobbigt, men det är också många som anser det vara bättre än att det sugs upp av något annat. Att ha pölar av vatten som dragits in av snö och slags i bilen på gummimattor är naturligtvis inte att rekommendera. Har du tygmattor så kommer vattnet att sugas upp av tygmattorna. Detta är inte heller alltid bra då det kan lukta illa om det är smutsigt vatten. Vissa menar att det även sprider sig till delar av bilen och inte enbart blir fuktigt på tygmattan.

Gummimattor kommer snabbt att samla på sig en liten pöl. Därför är det ofta ett jobb att ta ut mattorna och hälla av dem samt spola av dem med vatten. Det är enkelt att tvätta dem, jämfört med tygmattor. Tygmattorna behöver inte tas ut lika ofta, men de kan bli äckliga om de inte rengörs.

I slutändan är det naturligtvis så att ingen av valen är bäst. Vad som passar dig bäst beror på många saker. Vilken typ av bil du har, vad för slags väder det är under året och framförallt vad du själv föredrar. Gummimattor har sina bra sidor och tygmattor har sina. Det är bara att välja. Många väljer att använda sig av gummimattor på vintern och under de månader då slask och snö finns kvar utomhus, och av tygmattor på sommaren och under de månader som det är torrt utomhus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *