Kontorsbelysning spelar roll

Att ni har rätt kontorsbelysning installerat på ert kontor är av större vikt än många förstår. Har du fel kontorsbelysning ökar risker för bland annat hälsoproblem hos dina anställda, säkerheten på kontoret minskar och produktiviteten blir givetvis sänkt den också. Detta låter ganska självklart. Utan ljus ser vi inget vilket betyder att vi har enklare att skada oss på olika sätt och att vi inte får speciellt mycket gjort. Dåligt ljus betyder att dessa risker ökar.

Ändå är det många kontor i Sverige som slarvar med sin kontorsbelysning. Många har gamla system och gamla lampor som blivit dåliga med tiden eller som var dåliga från början. Andra har helt enkelt ett felaktigt ljus som inte är optimalt för arbetet som pågår på kontoret. Detta är viktigt och behöver tas med allvar.

Möjligheten att kunna justera sin kontorsbelysning är ett utan det viktigaste att tänka på när man införskaffar kontoret nytt ljus. Det är givetvis viktigare med ordentlig ljus, rätt ljus, men beroende på vad för slags arbete som för stunden pågår kan det vara otroligt skönt för de anställda att kunna förändra ljuset på kontoret. När man arbetar med sin dator behövs inte samma slags ljus som när man skriver i ett anteckningsblock eller har ett möte.

Det är dock inte bara för de anställda som kontorsbelysning bringar positiva effekter. Det är naturligtvis av största vikt för hela företaget att de anställda trivs på sin arbetsplats, kan arbeta bra och undvika arbetsskador. Detta gynnar hela företaget. Men en ren ekonomisk vinst går att göra på belysning. Gammal kontorsbelysning drar inte sällan mycket mer energi än nyare system. Eftersom denna belysning står på under stora delar av dagen kan här stora mängder energi sparas. Och används mindre energi så kommer mer pengar att sparas, och det gillar företag. Det är alltså mycket som blir bättre med rätt kontorsbelysning. Är det dags att se över er?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *